Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубатаДесетки балони с послания полетяха в

...
Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубатаДесетки балони с послания полетяха в
Коментари Харесай

Балони летяха в небето в памет на Нанси

Психолози говорят със съучениците ѝ, за да преодолеят шока от загубата

Десетки балони с послания полетяха в небето в памет на убитата 16-годишна Нанси Иванова. Нейните съученици от 10-и “в ” клас в столичното 23-о СУ “Жолио - Кюри ” проведоха погребален обред в двора на учебното заведение през днешния ден, с цел да изразят възприятията си от непрежалимата загуба.

На входа на учебното заведение пък съучениците й направиха погребален ъгъл, в който закачиха фотография на убитото момиче и ваза с рози, до която написаха:

“Мила Нанси,

нека си на едно

по-добро и

красиво място.

Липсваш ни!

Ще останеш вечно в сърцата ни! ”. Под фотографията на красивото момиче имаи тетрадка, в която през целия ден възпитаници оставяха послания за нея. С химикал и трепереща ръка един от съучениците ѝ написа: “Скъпа Нанси, скърбя, че умря толкоз млада и красива. Дано почиваш в мир. Обичаме те! ” Децата не спираха да пишат през целия ден какъв брой доста ще им липсва усмихнатото момиче.

“Решението за къта и балоните бе на децата, тъй като те желаеха да изразят по някакъв метод тъгата си, а няма близки, към които да се обърнем ”, описа директорката на учебното заведение Нина Чанева.

В часа на класния те измайсториха и специфичен дневник, в който всеки написа мемоари за Нанси - такава, каквато постоянно ще я помнят.

“Тя бе едно непретенциозно дете. Изключително лъчезарно, усмихнато, обичащо и положително дете. Тя не е създавала в никакъв случай проблеми ”, описа още директорката.

За две години в учебното заведение

Нанси не е

имала нито едно

забавяне за

час. Тя бе доста

старателна и

добра ученичка,

изясни още Чанева. Тя описа, че всички деца от класа са в доста положителни и другарски връзки.

За да преодолеят шока от жестокото ликвидиране, с децата работят трима психолози. Те не могат да си обяснят жестокостта и са доста смутени. “Надявам се във времето да преодолеят тази тъга, тъй като за тях това е голяма контузия ”, сподели още Чанева.

В сряда по време на часовете са участвали и родители на децата, с цел да им окажат поддръжка в тъгата. “За първи път те се сблъскват с жестокостите на живота, освен това най-необяснимите. Когато има някакво пояснение за трагични моменти, децата го схващат, само че когато не можеш да им обясниш жестоката орис, е доста мъчно ”, сподели с тъга в очите Чанева. Тя се надява децата да преодолеят с времето загубата на своята другарка.

Съучениците на Нанси желаят да отидат на погребението ѝ, с цел да се сбогуват с нея. Те се надяват да получат информация от съседи по кое време ще е поклонението.

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР